Når du bruger alkalisk zinkbelægningsblegemiddel til produktion, hvad er de faktorer, der påvirker afsætningshastigheden af ​​zinkbelægning på emnet?

Når du bruger alkalisk zinkbelægningsblegemiddel til produktion, hvad er de faktorer, der påvirker afsætningshastigheden af ​​zinkbelægning på emnet?

Sat Apr 08 13:58:36 CST 2023

I produktionsprocessen ved at bruge alkalisk zinkpletteringsblegemiddel er aflejringshastigheden af ​​zinkbelægningen på emnet nogle gange relativt langsom, hvilket påvirker produktionseffektiviteten. Så hvilke faktorer vil påvirke afsætningshastigheden af ​​zinkbelægningen på emnet?

​​Ifølge erfaringen fra stedet og produktets egenskaber alkalisk zinkpletteringsblegemiddel BZ-515 analyserede Bigolly Technology følgende 10 faktorer:

​​1. Arbejdsemnet er ikke renset før plettering. Den resterende olieplet eller oxidfilm på overfladen af ​​emnet på grund af den ufuldstændige oliefjernelse eller syreaktivering vil påvirke den normale aflejring af zinkbelægningen.

2. Dårlig ledningsevne.På grund af dårlig kontakt med ledende kobber stang eller ophængskrog, forbruges det meste af strømmen på ledningen, så strømmen fordelt til emnets overflade er for lille, og afsætningshastigheden er langsom.

3. Kulstofindholdet i emnet er højt.F.eks. ved galvanisering af højkulstofstål, støbejern og andre dele, vil hydrogenudfældningspotentialet blive reduceret, og brintudviklingen på overfladen af ​​emnet vil blive accelereret, så arbejdsemnets nuværende effektivitet er lav, og afsætningshastigheden er langsom.

4. Arbejdsemner placeres for tæt. Ved galvanisering vil en del af emnet blive afskærmet, og belægningen bliver for tynd, fordi emnet er placeret for stramt på bøjlen.

5. Badtemperaturen er for lav.Når badtemperaturen er for lav, falder den øvre grænse for strømtæthed, som badet tillader, badets ledningsevne er også dårlig, og belægningens afsætningshastighed er langsom.

6. Zink i badet er lavt, og alkali er højt. Når zink og alkali i badet er ude af balance, og zink og alkali er lavt og højt, er badets strømeffektivitet lav, og afsætningshastigheden af ​​zinkbelægningen er langsom.

7. Koncentrationen af ​​additiver i badet er lav. For eksempel, når koncentrationen af ​​BZ-515A er lav, er pletteringsopløsningens spredningsevne og dybpletteringsevne ringe, og belægningen vil være tynd lokalt.

    8. Strømtætheden er lav. Når arealet af emnet er estimeret utilstrækkeligt, eller strømværdien er lav, kan emnet ikke opnå den normale strømværdi, hvilket resulterer i den langsomme aflejringshastighed af belægningen.

9. Emnet hænges op. ukorrekt.Når afstanden mellem emnet og anodepladen er relativt lang på grund af den forkerte ophængning af emnet under galvaniseringsprocessen, er modstanden af ​​pletteringsopløsningen stor, og emnet kan ikke opnå normal strøm, og afsætningshastigheden er langsom.

10. Emnet er meget korroderet. Når emnet er meget korroderet under syreaktiveringsprocessen, reduceres strømeffektiviteten på grund af accelerationen af ​​brintudviklingen på emnets overflade under galvaniseringsprocessen, hvilket vil påvirke aflejringshastighed af zinkbelægningen.

Derfor bør vi i produktionsprocessen med at bruge alkalisk zink plating blegemiddel være opmærksomme på de ovennævnte 10 faktorer, der vil påvirke aflejringshastigheden af ​​zinkbelægning og reducere forekomsten af ​​fejl.Hvis du er interesseret i alkaline zink plating blegemiddel, kontakt venligst Bigolly kundeservice for gratis prøver og detaljerede tekniske oplysninger!

Hvis du vil vide mere om zink plettering, kan du tjekke "Electroplating encyclopedia".